ERKEKLERE HAYAT KURTARICI TÜYOLAR-1 (MODA)




26 Ekim 2014 Pazar


          Moda yazısını görünce kaçma,lütfen geri dön hemen!!!
          Her şeyden,oradan,buradan ortaya karışık bloguma hoşgeldiniz!Selamlar...
          Bu hafta erkekler için bir yazı dizisi hazırlamaya karar verdim.Nasıl mı?Hem blogum herkese hitap etsin diye hem de arkadaşım Arda bildiğin başka konularda da yaz deyince aklıma böyle bir fikir geliverdi işte.Eğer siz de giyiminizle ve tarzınızla çevrenizi etkilemek istiyorsanız bana kulak verin ve okumaya devam edin :)

         1)Temizlik başlıca kuralımız beyler.Ne giyerseniz giyin temiz olun.
         2)Vücudumuzu tanımak da ikinci adımımız oluyor.Kendini tanı ve ona göre giyin.ÖR:göbekliysen düşük bel giyme ;)
         3)SLİM-FİT SEVDASI:
       Slim fit herkese yakışmaz dostlar.O balkon gibi göbeğinle dar kesim giydiğin zaman kaslı ve seksi değil ancak şapşal gibi görünürsün.DON'T DO THİS!!!Ama yakışan arkadaşlarımız giymeli.Özellike zayıf yapılı,atletik vücutlu olanlar gardroplarının demirbaşı yapmalı.
         4)PANTOLON PAÇALARI:
        Kendisi çok sevdiğim bir tarz olmakla birlikte bir o kadar da risklidir.Sağolsunlar kısa boylu kısa bacaklı arkadaşlar bizi bundan da soğutmayı başardılar.Şayet kısa boyluysan sen o pantolonun paçalarını kıvırıp giyemezsin annem.Ne diyor Ivana Sert ''Tarz olmakla komik olmak arasında ince bir çizgi vardır.''Kesin bilgi,yayalım.

            5)GÖMLEKTEN VAZGEÇME:
     Erkeklere en çok yakıştırdığım şeydir.Bence sizleri en klas,en tarz gösteren şeydir.Giyin kardeşim gömlek,T-shirtlerden daha maskülen olduğu bir gerçek.
           6)TAKIM ELBİSE SORUNSALI:
     Ne güzel şeysin sen takım elbise.Çok yakıştırırım erkeğe.Yalnız dikkat etmemiz gereken belli noktalar var ki çok önemli.
-Parlak takım elbiseden Uranyum gibi uzak durun,lütfenn!!!
-Ceket boyu önemlidir.Kadınlar gibi kalçayı çok açıkta bırakan ceketler giymek seksilikten ve şıklıktan uzaktır diyor TOM FORD.Dinleyelim
-minyonsanız takımınız üstünüze oturmalı ve boyuna çizgili modelleri tercih etmelisiniz
-uzun boyluysanız boyuna çizgiler size göre değil canlarım

    
               7)GİYMEYİN ŞU ATLETLERİ:
     ÖZELLİKLE YAZLARI ATLETLERLE DIŞARI ÇIKAN ARKADAŞLAR GÖRÜYORUM.KISA KESİCEM:GİYMEYİN!(FARKINDAYSANIZ BÜYÜK YAZDIM BURAYI).ÖZELLİKLE ŞU YÜZÜCÜ OLANLARI.
        8)AKSESUARLARDAN KORKMAYIN:
     Basit bir kombini müthiş bir stylinge çevirmek istediğiniz noktada aksesuar desteği devreye girer arkadaşlar.
-Bana sorarsanız saat her erkeğe şarttır ve doğru saat seçildiğinde kesinlikle çok karizmatik durur.
-Şal ve atkılar kız aksesuarıdır düşüncesini kafanızdan atın çünkü basit bir gömlek-mont kombinini üstlere taşır.
-Güneş gözlüğü inanın insanın bir anda havasını değiştiriyor.
-Benim en bayıldığım ise bere.Tabi ki Balıkçı İdris Abi gibi takmayın :D Saç modelinize uygun bir şekilde artık onu siz daha iyi bilirsiniz.Kesinlikle çok tarz duracaktır.
-O pantolonu giyiyorsanız o kemer takılacak arkadaşlar!!!Mümkünse ayakkabımızla uyumlu olsun :)
-Takım elbise diye yırtınırken kol düğmelerine değinmeden olmaz.Kol düğmeleri kesinlikle özel gecelerin vazgeçilmezidir.
-Bilekliklerden korkmayın.Doğru bilekliği seçtiğinizde size bambaşka bir hava katacağından eminim.Özellikle deri olanları tercih edebilirsiniz.
-Papyon ve kravat candır ve bana kalırsa günlük olarak da kesinlikle kullanılmalıdır.Hatta bir kız olarak ben bile bazen maskülen bir hava yakalamak istediğimde kravat ve papyon kullanıyorum.Özellikle günlük hayatta kullanılan spor papyonlarla gözleri kesinlikle üstünüze çekersiniz ;)
    Mesela aşağıdaki resimde Adam Gallagher aynı anda birçok aksesuarı çok güzel kullanmış.Adam tarz ya :D




          9)ŞORTLAR:
     Erkeklerin yazları en çok tercih ettiği kıyafettir ve bana kalırsa en riskli olanıdır.Erkekler şort boyunu çok iyi tutturmalıdır.Diz üstündeki şortlar çok iyi kombinlenmediği takdirde aşır itici durur.Dizin çok altında olanlar kapri havasında oluyor ve daha da itici duruyor.Diz çevresinde +-1 cm üstünde ve ya aşağısında olabilir.
          10)ÇANTA DEYİNCE:
     Şöyle duralım!Yine kadın işi bu ya diyip geri kafalılık yapmayın.Çanta artık günümüzde harika bir erkek aksesuarı.Deri sırt çantaları ya da yukarıdaki gibi IPad çantası tarzı clucth olabilir.Yada tek omzunuza takabileceğiniz bir notebook çantası hem günlük hayatta size kolaylık sağlayacaktır hem de şık duracaktır.(dikkat edin burada o iğrenç bel çantalarından falan bahsetmiyorum)Son dönemlerde postacı çantası tarzı çantalar da çok revaçta!!
          11)MAKOSENLERDEN KURTULUN:
      Sizlere yakıştığı ve zaman zaman ne giyeceğinizi bilemediğinizde hayat kurtarıcı olduğu kesin ama artık biraz değişikliğin zamanı sizce de gelmedi mi?!Artık makosenlerden kurtulun ve casual parçaları,süetleri,botları kullanmaktan korkmayın :)
          12)ŞU RENKLERİ ÖĞRENİN ARTIK:
    Farklı renkleri kullanmaktan çekinmeyin ve şu renkleri de öğrenin artık.Geçen arkadaşım Arda'yla otururken bir sebepten dolayı saç rengimi sordum ve kızıl kahve olan saçlarıma siyah dedi ya :D Renkler mavi,kırmızı,sarı,yeşille sınırlı değil.Füme,magenta,turkuvaz... vb öğrenin bunları.
     Her neyse ünlü Modacı Hakan Akkaya'nın da dediği gibi ki kendisi benim en sevdiklerimdendir ''Erkekler günümüzde her rengi rahatlıkla kullanabilir.''Muntazam ve akıllıca kombinlendiğinde farklı renkler size farklı bir hava katacaktır.

          13)KAMUFLAJ ESKİMEZ:
     Kesinlikle yılların eskitemediği ve erkeklere çok yakışan bir modeldir kamuflaj.Mont,gömlek,pantolon hiç farketmez.Askeri havasıyla sizi çekici ve seksi gösterir ;)


          15)SİYAHIN ASALETİ:
     Kız erkek fark etmez siyah her zaman asildir.Özellikle kışın benim giymeyi en sevdiğim renktir.Erkeklere özellikle çok yakıştırırım.Takım elbise,gömlek,kravat,kemer,ceket vb.Her türlü risksiz şıklıktır.
          16)DENİM ON DENİM:Çok risklidir.Apaçi olmakla karizmatik olmak arasındaki o ince çizgi budur işte.Son zamanların modası fakat biz pek beceremedik sanki bu olayı.Denim on Denim!Birbiriyle alakalı olması gerekirken nasıl olsa ikisi de denim diyerek tam tersine alakasız parçaları kullanıyoruz.Kendinize uygun denim tarzını bulduğunuz zaman zahmetsiz şıklığı da yakalamış olacaksınız.

     Tabi ki bu konuya örnek olarak Kıvanç Tatlıtuğ'u seçecektim :D
          17)JEAN'E PARA HARCAYIN:
      İyi giyinmek demek marka ve pahalı giyinmek demek değildir.Lakin günlük hayatta sıklıkla kullandığımız ve vücut kusurlarını çok güzel gizlediği gibi çok güzel de göz önüne serebilen bir parçadır jean.Bu nedenle vücudumuzu iyi tanımalı ve jean konusunda kaliteye biraz önem vermeliyiz.Mesela kiloluysanız düşük bel giymemelisiniz.Çarpık bacaklıysanız dar kesim kotlardan uzak durmalısınız.Bootcut modeller uzun boylular içindir ve kısa boylu erkekler uzak durmalıdır.Gidip mağazada birkaç farklı model deneyerek kendiniz için en uygununu seçebilirsiniz :)
          18)SIK YAPILAN GİYİM HATALARI:
-parlak takım elbiseler
-ekose üstüne ekose giymek
-gömleğin içinden görünen atlet
-çorapsız giyilen Vans,Keds,Dexter,TOMS vb. (çorabımız görününce de olay oluyor demeyin bu tarz ayakkabılar için çoraplar var)
-beyaz çoraptan artık vazgeçin 
-çok dar paça pantolonlar=> asla ama asla
-çok fazla desen kullanmak sizi erkeksilikten uzaklaştırır
-çok kısa kravat,yapmayın Zeki Alasya'nın filmlerdeki sevimli ama komik haline benziyorsunuz
-çok yüksek bel pantolonlardan uzak durun zira siz erkeklerin proporsiyonuna uygun bir şey değildir
-ayakkabı ve kemerin farklı renkte olması yapılabilecek en kötü hatadır
-feminen görünmekle frapan görünmeyi karıştırmayın lütfen
                  Son olarak çok popüler birkaç moda bloggerını sizinle paylaşmak istiyorum belki göz atmak istersiniz.
 http://nicethingsforniceboys.com/  :   Onur Tapan'ın internet sitesi ve hem siz beyler ve biz hanımlar için çok faydalı bir blog.
http://erkekgardrobu.blogspot.com.tr/  - Blogunu ''Kadın gözünden erkek modası...'' diye tanımlayan yazar sizler için çok güzel tüyolar veriyor.
 Okumak beni sıkar derseniz size önerim Instabloglar ve bunlar başında tabi ki ADAM GALLAGHER geliyor.Anlatılmaz bir adam,lütfen inceleyin ve biraz feyiz alın :D Kullanıcı adı : iamgalla 

          Umarım size yardımcı olabilmişimdir.Beğendiyseniz beni takip etmeyi ve paylaşmayı unutmayın.Önerilerinizi ve eleştrilerinizi yorum atın.Bana ulaşmak isterseniz de sağ üstteki Twitter,Instagram linklerinden ve mihribangun13@gmail.com'dan ulaşabilirsiniz.Yazı dizimin ikinci bölümü bakım önerileri için lütfen takipte kalın!Hoşçakalııınnn...





















 
Bu blogtaki yazıların tüm telif hakları saklıdır. Blogger tarafından desteklenmektedir.

Instagram

CONTACT ME

Ad

E-posta *

Mesaj *

You Can Comment! Click Here!

BUMERANG

Bumerang - Yazarkafe
Powered By Blogger

Translate

Copyright © 2015 • MİHRİ'NİN DÜNYASI